کیک توت فرنگی

مرجع دستور پخت غذاهای ایرانی و فرنگی

کیک توت فرنگی

مرجع دستور پخت غذاهای ایرانی و فرنگی

  • ۰
  • ۰

در این بخش قصد داریم طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قل قلی  را به شما آموزش دهیم. اگر تمایل دارید می‌توانید این غذا را با مرغ تهیه کنید که در ادامه دستور آن را برایتان قرار دادیم.

 

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گردو
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۲ عدد پیاز متوسط
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۵ قاشق غذاخوری رب انار
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین
  • نمک و فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  • ۱/۲ قاشق مرباخوری زعفران دم کرده

 

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قل قلی

  • پیازها را با رنده‌ای ریز رنده کنید؛ نیمی از آن را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • پس از تفت دادن پیاز گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی گردو نیز گرفته شود؛ مراقب باشید گردو به ظرف نچسبد و نسوزد پس مدام هم بزنید. (بهتر است جنس قابلمه از سرامیک،مس،یا پیرکس باشد.)
  • در این مرحله یعنی پس از، از بین رفتن بوی خامی گردو، رب گوجه و ادویه ها را اضافه کنید و تفت دهید، کمی که به روغن افتاد و به اصطلاح گردو سبک تر شد، سه یا چهار پیمانه آب جوش اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا به آرامی بپزد و به روغن بیافتد.
  • گوشت چرخ شده را همراه باقی مانده پیاز رنده شده، دارچین و نمک به خوبی ورز دهید سپس با آن گلوله های کوچکی درست کنید. در ظرفی جداگانه گوشت را کمی سرخ کنید.
  • مایه خورش که به خوبی روغن انداخت، نوبت اضافه شدن چاشنی هاست؛ رب انار، شکر، لیموعمانی را به خورش اضافه کنید تا زمانی که خورش لعاب بیشتر بیاندازد.
  • در یک ساعت پایانی پخت خورشت گوشت‌های قلقلی را اضافه کنید و چند تکه یخ نیز داخل خورشت بیاندازید تا خورشت به خوبی روغن بیاندازد.
  • دقت کنید خورشت فسنجان نباید شل و آبکی باشد، اجازه دهید خورشت تا جایی بپزد که مایه ای نه چندان سفت و نه چندان رقیق به دست آید.
  • پس از جا افتادن و خاموش کردن شعل، زعفران دم کرده را به خورشت فسنجان اضافه کنید (ترکیب گردو و زعفران باعث نشاط و آرامش بیشتر روح و اعصاب می شود چرا که هر دو ماده خاصیت آرامبخشی دارند)
  • اگر تمایل دارید خورشت ترش‌تر باشد پس از اتمام زمان پخت دو قاشق غذاخوری آبغوره به آن بیافزایید و اگر طعم شیرین تر را برای خورش فسنجان می‌پسندید یک تا دو قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
  • در پخت انواع خورشت‌های ایرانی به هیچ وجه عجله نباید کرد چرا که ویژگی خورشت ایرانی این است که به خوبی جابیافتد و لعاب داشته باشد؛
  • در تهیه فسنجان دقت داشته باشید که گردو از جمله موادی است که سریع ممکن است ته بگیرد یا بسوزد پس باید با حرارت ملایم بپزد و مدام هم زده شود به ویژه در اوایل پخت که گردو هنوز سنگین است و سریع ته نشین می‌شود.
  • نشانه یک خورش فسنجان جا افتاده این است که باید به خوبی براق و درخشده باشد و رنگش کدر نباشد(یخی که به خورش اضافه می‌کنید باعث می شود خورشت بهتر به روغن بیافتد و براق شود)

 

منبع: Fesenjan Recipe

 

  • ۹۹/۰۱/۲۷
  • سرآشپز

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی