کیک یزدی یکی از خوشمزهترین کیکهای سنتی ایرانی است. دستور اصلی این کیک محبوب و خوش طعم به شهر باستانی یزد تعلق دارد. برای معطر شدن کیک یزدی از هل و گلاب استفاده می شود.
خواص هل در طرز تهیه کیک یزدی
چای هل یکی از بهترین انواع نوشیدنیهایی است که خستگی شما را در یک روز سخت کاری از تن بیرون میکند. البته نقش چای در کنار هل را نمیتوان نادیده گرفت ولی آنچه که شما را سرحالتر میسازد وجود هل در نوشیدنی است. انواع هل در دنیا وجود دارد که هل سبز در ایران مشهورترین و رایجترین نوع آن است. هل در ایران به صورت غذایی مصرف میشود ولی در سایر نقاط دنیا از آن روغن و همچنین پودر مخصوص تولید میشود. هل همچنین در صنعت عطر نیز کاربرد فراوانی دارد. خواص هل بسیار زیاد است.
از جمله فواید سلامت هل میتوان به حفاظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبی و عروقی، و بهبود جریان خون در بدن اشاره کرد.
این گیاه برای درمان بیماریهای دهان و دندان و عفونتهای دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت، و سوزاک مفید است. افزون بر ین موارد در طب سنتی هندی و چینی باور بر این بوده است که هل درمانی برای عفونتهای دندان و لثه، ناراحتی گلو، گرفتگی ریه، سل ریوی، التهاب پلک، اختلالات گوارشی، ناراحتی کلیه، و سنگ کیسه صفرا محسوب شده و به عنوان یک پادزهر برای سموم و زهرها نیز کاربرد داشته است.
مسلماً همه شما دانه هل را از نزدیک دیدهاید، دانههایی به شکل سبز رنگ که عطر خاصی به همراه دارند و غذا و نوشیدنی را معطر میکنند. ویژگیهایی که دانه هل را افزودنی مناسب برای نوشیدنی و غذا کرده است اشتهاآوری، گرمابخشی و عطر خوش است. روغن هل در هندوستان و خاورمیانه به عنوان افزودنی به شیرینها استفاده میشود. هر چند در ایران نیز در برخی از شیرینیها مقداری هل به عنوان طعم دهنده اضافه میشود.
مواد لازم
- 225 گرم آرد سفید
- 200 گرم شکر
- 150 گرم روغن
- 4 عدد تخم مرغ
- 1 قاشق چایخوری جوش شیرین
- 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر
- ½ قاشق چایخوری وانیل
- 1 پیمانه شیر یا ماست
دستور العمل
تخم مرغ و شکر را مخلوط میکنیم کمی به هم میزنیم بعد ظرف را در آب گرمی قرار میدهیم و مرتب به هم میزنیم تا شکر حل شده مایه کمی گرم شود.
بعد مایه را از آب خارج میکنیم و باز هم آنرا خوب به هم میزنیم تا مایه سرد شود و بعد آرد را میریزیم و مخلوط میکنیم و جوش شیرین و بیکینگ پودر و وانیل را در شیر یا ماست حل میکنیم.
آنرا داخل مایه آرد و تخم مرغ میریزیم و در آخر کار کره را کمی میزنیم تا نرم و لطیف شود و آنرا به مایه اضافه میکنیم و مایه را در قالبهای کوچکی که قبلا کمی چرب کردهایم میریزیم و قالبها را در سینی فر میچینیم.
سینی را در فر با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت 45 دقیقه قرار میدهیم.
کیکها باید پف کرده و طلایی شوند و بعد از سرد شدن از قالبها خارج میکنیم.
منبع: Cake Yazdi
- ۹۹/۰۱/۲۴