کله جوش یا کال جوش یکی از غذاهای سنتی ایرانی است. که بسیاری به آن کل جوش نیز میگویند. کله جوش اصل با کشک، گردو و نعنا تهیه میشود.
مواد لازم
- 500 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
- 2 تا 3 قاشق سوپخوری گردو خرده کرده
- 2 لیوان کشک (به ازای هر نفر یک قاشق سوپخوری)
- 1 قاشق سوپخوری نعنای خشک
- 150 گرم روغن
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
گوشت را با یکی دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط میکنیم و کوفته ریزه درست میکنیم.
روغن را اضافه میکنیم و ظرف را روی حرارت قرار میدهیم و کوفته ریزهها را سرخ میکنیم.
نعناع را روی کوفته ریزهها میریزیم و یک تفت میدهیم.
در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری زردچوبه به آن میزنیم.
6 لیوان (به ازای هر نفر یک لیوان) و کمی نمک داخل کوفته میریزیم و پیاز داغ را اضافه میکنیم و بعد از چند جوش که آب نصف شد کشک را به مخلوط اضافه میکنیم.
بعد از یکی دو جوش ظرف را از روی حرارت برمیداریم کمی گردو به آن مخلوط میکنیم و در ظرف میکشیم.
- ۹۸/۱۲/۲۹