تهچین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست میشود. ته چین مرغ و بادمجان یکی از انواع ته چین است که طعم خوبی دارد و گزینه متفاوتی برای مهمانی ها است.
مواد لازم
- برنج 2 پیمانه
- ماست چکیده 1 پیمانه
- تخم مرغ 3 عدد
- بادمجان سرخ شده 2 عدد
- سینه مرغ 1 عدد
- روغن مایع 1/2 پیمانه
- کره ذوب شده 3 قاشق غذاخوری
- زعفران دم شده غلیظ 1 قاشق غذاخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- نمک به مقدارلازم
طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان در فر
- مرغ را همراه کمی نمک و یک عدد پیاز کوچک بپزید تا آب آن کشیده شود. سپس مرغ را ریش ریش کنید.
- برنج را آبکش کنید.
- دو عدد تخم مرغ، 1/3ماست، زعفران، نمک و نیمی از ادویه ها را در ظرف بریزید و با همزن دستی یا چنگال بزنید تا به خوبی یکدست شود.
یک پیمانه از برنج آبکش شده را کنار بگذارید. باقی برنج، کره ذوب شده و روغن مایع را در مایه تخم مرغ و ماست بریزید و به خوبی مخلوط نمایید تا مایه منسجمی بدست آید.
مقدار برنج کنار گذاشته شده را نیز با یک عدد تخم مرغ باقی مانده و باقی ماست مخلوط کنید .
-
ظرف یا قالب مورد نظر برای ته چین (Tahchin Morgh Recipe) را با مقداری روغن مایع چرب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
مقداری از برنج زعفرانی را در ظرف مورد نظر بریزید و آن را با دست کمی فشرده کنید تا منسجم شود. سپس مقداری مرغ و بادمجان روی برنج قرار دهید .این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. لایه روی تهچین را با برنج سفید بپوشانید.
-
ظرف را به مدت یک ساعت و نیم در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید تا کف و دور تهچین به خوبی طلایی و برشته شود.
پس از کامل شدن زمان پخت اجاره دهید ته چین کمی از حرارت بیافتد و بعد از ظرف خارج کنید(یک سینی بزرگتر از دهانه ظرف انتخاب کنید آن را روی ظرف قرار دهید و محکم آن را بگیرید سپس تهچین را در آن برگردانید.
- ۹۸/۱۲/۲۸