کوفته تبریزی یکی از خوراکهای مشهور ایران است که شهرت جهانی دارد و منتسب به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه میشود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.
مواد لازم
- 300 تا 400 گرم گوشت چرخ کرده
- 5 قاشق غذاخوری برنج
- 4 قاشق غذاخوری لپه
- 1 عدد تخم مرغ
- 2 عدد پیاز متوسط
- 2 قاشق غذاخوری سبزی معطر
- 4 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- آلو، زرشک و گردو به مقدار لازم
- روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور العمل
بهتر است که لپه را خیس کنید، بعد از حدود 2 ساعت لپ را با برنج و مقداری آب نیم پز کنید.
بهتر است لپه و برنج را به صورت جداگانه نیم پز کنید.
بعد از اینکه نیم پز شدن با ته لیوان یا گوشت کوب آنها را بکوبید.
از میکسر استفاده نکنید، زیرا بافت کوفته را خیلی یکدست و غیر واقعی میکند.
در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده، یکی از پیازها را رنده میکنیم و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدهیم.
بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب را اضافه میکنیم و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل را اضافه میکنیم.
سپس 4 تا 5 لیوان آب ریخته و میگذاریم کمی جوش بخورد. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم و اجازه میدهیم با دمای کم بپزد.
یکی از پیاز ها رو با رنده متوسط رنده میکنیم و آب اضافی آن را میگیریم.
پیاز و گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو حدود 2 تا 3 دقیقه ورز میدهیم تا مواد کاملا به خورد یکدیگر بروند.
حالا لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشت اضافه میکنیم و بازهم به مدت 5 دقیقه ورز میدهیم.
وقتی مواد به خورد هم رفتن سبزی را اضافه میکنیم و باز ورز میدهیم.
در انتها هم تخم مرغ را اضافه میکنیم و باز ورز میدهیم. و باز ورز میدهیم.
در انتها هم تخم مرغ را اضافه میکنیم و باز ورز میدهیم. و باز ورز میدهیم.
چند باری هم مواد را با دستها برداشته و به داخل ظرف بکوبید.
کوفته را آنقدر ورز بدهید که مواد کاملا به خورد هم بروند و به راحتی بتوانید یک گلوله گرد با آن درست کنید.
با دستها یک گلوله از مواد جدا کنید و داخل آن را آلو یا زرشک یا گردو بگذارید و کاملا گرد کنید و به آرامی در قابلمه آب رب که روی حرارت ملایم هست قرار بدید.
بهتر است کوفتهها کاملا در آب غوطه ور شوند. ولی من سس غلیظ را ترجیح میدهم به همین دلیل اینکار را نخواهم کرد.
نکته بعدی این است که نباید حرارت کوفته را خیلی زیاد کنید و دربپوش را نیم باز قرار دهید به مدت حدود یک ساعت آماده صبر کنید تا غذا آماده شود.
بعد از 30 دقیقه به سراغ کوفتهها بروید و کمی جا به جا کنید و برگردانید. البته این کار رو هم خیلی آرام انجام دهید.
- ۹۹/۰۱/۱۶