فالوده یا پالوده از خوردنیهای ایرانی و از نوع دسر است. پالوده، نوعی دسر یخی ایرانی است که با قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود.
مواد لازم
- 300 گرم نشاسته گندم مرغوب
- 800 گرم آب
- ⅛ قاشق چایخوری جوش شیرین
- نمک به مقدار لازم
- شهد یخی به مقدار لازم
مواد لازم شهد
- 500 گرم شکر
- 250 گرم آب
- زعفران به مقدار لازم (به دلخواه)
دستور العمل
نشاسته گندم را با یک پیمانه آب حدود 2 ساعت خیس کرده و سپس آب آن را خالی کنید.
کمتر از 1 لیتر اب (حدود 800 گرم) را جوش بیاورید.
نشاسته، نمک و جوش شیرین را به آب در حال جوش اضافه کنید و حرارت را کم کنید.
مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. روی آن دم کنی بگذارید و هر از گاهی دم کنی را بردارید و روی آن آب اسپری کنید و حدود 1 ساعت و نیم تا زمانی که حالت شیشهای پیدا کند، دم کنید.
بگذارید از داغی شدید اولیه بیافتد. بعد در ظرفی سطل مانند، تا لبه آب سرد و یخ فراوان بریزید.
قالب مخصوص فالوده را روی ظرف قرار دهید، داخله آن را نشاسته بریزید و یک ضربه محکم به آن بزنید.
تا فالوده به صورت رشتهای در آب سرد ریخته شود. فالوده را از آب سرد جدا کنید و داخل شهد یخی بریزید و با شربت آلبالو تزئین کنید.
طرز تهیه شهد یخی
شکر را داخل آب بریزید، کمی هم بزنید و روی حرارت بگذارید تا حدی که شکر حل شود ولی نجوشد.
شربت را حدود 3 ساعت داخل فریزر قرار دهید.
آن را 1 ساعت به 1 ساعت، مانند بستنی هم بزنید تا حالت یخمکی پیدا کند.
میتوانید قدری گلاب را جایگزین آب کنید.
برای تهیه فالوده سنتی سرعت عمل و زور بازو لازم است.
نشاسته مصرفی باید از نوع اعلای آن باشد.
آب و یخی که رشتهها در آن ریخته میشود باید در سردترین حالت ممکن و مقدار آن زیاد باشد تا گرمی نشاسته خیلی زود باعث ولرم شدن آب نشود.
- ۹۹/۰۱/۱۶