دمپختک یک خوراک سنتی ایرانی است. که پایه آن برنج است و در نقاط مختلف با توجه به ذائقه آن منطقه با تفاوتهای کوچکی پخته میشود.
مواد لازم
- 1 کیلوگرم برنج
- 750 گرم باقلای خشک
- 3 تا 4 عدد پیاز
- 1 پیمانه روغن
- 2 تا 3 قاشق مرباخوری زردچوبه
- 250 گرم کشمش(در صورت تمایل)
دستور العمل
پیاز را خرد کرده و با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. زرد چوبه را در آن ریخته و مجددا پیاز را تفت میدهیم.
تعداد 4 تا 5 لیوان آب را در پیاز سرخ شده ریخته و سپس باقلا زرد شسته شده را درون آن میریزیم.
در این مرحله 1 قاشق سوپخوری نمک را به مخلوط اشاره شده در بالا اضافه کرده و اجازه میدهیم باقلا نیم پز شود.
سپس برنج شسته را به همراه 4 تا 5 لیوان آب مخلوط باقلا کرده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا برنج و باقلا بپزد و آب آن تبخیر شود.
در صورتی که تمایل دارید از کشمش استفاده کنید، وسط پلو را باز کرده و کشمش شسته شده را لای آن میگذاریم.
حدود یکساعت باید با حرارت ملایم یا در فر دم بکشد.
در صورت دم کردن در فر حرارت آن 350 درجه باشد.
موقع کشیدن کشمش را با کفگیر برمیداریم و پلو را در دیس میکشیم و بعد کشمش را روی آن میریزیم.
روغن داغ کرده، چند عدد نیمرو نیز میتواند بر روی دمپختک ریخته شود.
- ۹۹/۰۱/۱۵