کراکت سیب زمینی یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که میتوانید با سیب زمینی درست کنید؛ به خصوص زمانی که مقداری پوره سیب زمینی اضافه آوردهاید و دوست ندارید آن را دور بریزید.
مواد لازم
- 6 عدد سیب زمینی متوسط
- 200 گرم پنیر موزارلا، خرد شده
- ¼ فنجان پنیر پارمسان رنده شده
- نمک به مقدار کافی
- ¼ فنجان جعفری خرد شده
- ½ قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 3 عدد تخم مرغ بزرگ
- 1 فنجان آرد سوخاری
- روغن
دستور العمل
اول از همه، سیب زمینیها را پوست بکنید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید. سپس داخل یک قابلمه را با آب و نمک پر کرده، و سیب زمینیها را داخل آن قرار بدهید. اجازه بدهید که سیب زمینیها برای مدت 20 الی 30 دقیقه در آب و نمک بپزند و خوب نرم بشوند.
سپس آب سیب زمینیها را تخلیه کنید و اجازه بدهید که کمی خنک بشوند.
حالا با استفاده از یک چنگال، سیب زمینیها را له کنید. نیازی نیست که سیب زمینیها کاملا نرم و له بشوند. بلکه بهتر است که در بافت آنها کمی برآمدگی هم وجود داشته باشد.
در مرحله بعدی، پنیرها، نمک، جعفری، و فلفل را با سیب زمینی مخلوط کنید. آنقدر مواد را هم بزنید تا زمانی که به خوبی با هم مخلوط بشوند. یادتان باشد که از مقدار زیادی نمک استفاده نکنید، چون ممکن است که کراکتهای شما شور بشوند.
حالا یک عدد تخم مرغ را در یک کاسه کوچک جداگانه هم بزنید، بعد آن را به مواد دیگر اضافه کنید. یادتان باشد که در این مرحله فقط باید از یک عدد تخم مرغ استفاده کنید. دو عدد تخم مرغ دیگر برای سوخاری کردن کراکتها به کار برده میشوند.
برای فرم دادن به کراکتها، در ابتدا آنها را به شکل یک توپک بیضی شکل دربیاورید، سپس با کف دست خود به آرامی و با یک فشار ملایم، آنها را صاف کنید.
سپس کراکتهای سیب زمینی را برای مدت 15 الی 30 دقیقه داخل یخچال قرار بدهید تا کمی خنک بشوند. این کار باعث میشود که کراکتها کمی سفت بشوند و در نتیجه، در هنگام سرخ شدن خرد نشوند.
در این مرحله، با استفاده از یک چنگال یا همزن کوچک، 2 عدد تخم مرغ باقی مانده را داخل دو کاسه کوچک و عمیق به صورت جداگانه هم بزنید.
سپس پودر سوخاری را داخل یک کاسه عمیق دیگر بریزید.
هرکدام از کراکتها را اول داخل تخم مرغ، و بعد داخل پودر سوخاری بغلتانید.
در مرحله بعدی، روغن را داخل یک ماهیتابه بزرگ، روی درجه حرارت متوسط رو به زیاد گاز داغ کنید.
هر طرف از کراکتهای سیب زمینی را برای مدت 4 الی 5 دقیقه سرخ کنید، تا رنگ آنها طلایی مایل به قهوهای بشود.
قبل از سرو کردن کراکتهای سیب زمینی، آنها را روی چند لایه حوله کاغذی قرار بدهید تا روغن اضافیشان گرفته بشود. بعد از اینکه کراکتهای سیب زمینی را سرخ کردید و روغن اضافیشان را گرفتید، آنها را همراه با سس گوجه فرنگی، یا هر سس دیگری که خودتان دوست دارید سرو کنید.
- ۹۹/۰۱/۱۴