کیک توت فرنگی

مرجع دستور پخت غذاهای ایرانی و فرنگی

کیک توت فرنگی

مرجع دستور پخت غذاهای ایرانی و فرنگی

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه کاپوچینو

 

کاپوچینو یک نوشیدنی گرم و خوش طعم بر پایه قهوه اسپرسو و شیر است که در روزهای سرد فصل پاییز و زمستان، بسیار لذتبخش است.

مواد لازم

  • 80 میلی‌لیتر قهوه اسپرسو
  • 100 میلی‌لیتر شیر

دستور العمل‌

  • در این مرحله باید شیر سرد را داخل یک شیر جوشِ سرد بریزید. دلیل سرد بودن شیر جوش این است که در این حالت، بخار برای مدت بیشتری دوام می‌آورد و در نتیجه، بافت فوم شما لطیف‌تر می‌شود.

  • نکته مهم دیگر این مرحله این است که باید حتما مقدار شیر بیشتری از آنچه که قصد دارید بنوشید، داخل شیر جوش بریزید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید که 236 میلی لیتر کاپوچینو درست کنید، باید 295 الی 355 میلی لیتر شیر داخل شیر جوش بریزید. این کار باعث می‌شود که شیر منبسط بشود و در نتیجه، ریختن آن داخل لیوان آسان‌تر بشود.

  • قبل از اینکه شیر جوش را زیر لوله بخار دستگاه اسپرسو قرار بدهید، اول برای مدت چند ثانیه دستگاه را روشن کنید. به این ترتیب اگر از قبل آبی داخل لوله باقی مانده باشد، بخار می‌شود و از بین می‌رود. سپس دستگاه را خاموش کنید و شیر جوش را زیر لوله بخار قرار بدهید.

  • بعد خیلی سریع دستگاه را روشن کنید و شیر جوش را با یک زاویه جزئی زیر آن بچرخانید تا شیر در هنگام داغ شدن، داخل شیر جوش بچرخد.

  • اگر درمورد بخار دادن شیر تجربه زیادی ندارید، بهتر است که یک دماسنج داخل شیر جوش قرار بدهید. به این ترتیب متوجه می‌شوید که شیر با چه سرعتی داغ می‌شود. به یاد داشته باشید، حتی زمانی که بخار دادن شیر را متوقف می‌کنید هم دمای شیر به بالا رفتن ادامه خواهد داد.

  • گه گاهی لوله بخار را در نزدیکی سطح شیر خم کنید. با این کار هوا وارد شیر می‌شود و کف ایجاد می‌کند. اما یادتان باشد که فقط برای مدت چند ثانیه این کار را انجام بدهید، در غیر این صورت مقدار زیادی فوم خشک درست می‌شود.

  • زمانی که متوجه شدید درجه حرارت شیر به 150 تا 160 درجه فارنهایت یا 65 تا 70 درجه سانتی گراد رسیده است، دستگاه را خاموش کنید و لوله بخار را از داخل شیر جوش بیرون بیاورید. شیری که بخار داده شده است، باید برای و لطیف باشد، نه خشک و دلمه شده.حتما بعد از اینکه کارتان با لوله بخار تمام شد، با استفاده از یک دستمال خیس آن را تمیز کنید.

  • اگر دستگاه اسپرسو ندارید، یا دستگاه اسپرسو شما لوله بخار ندارد، می‌توانید با گرم کردن شیر داخل مایکروفر و تکان دادن آن، فوم درست کنید. کافیست یک شیشه در دار قابل استفاده در مایکروفر را تا نیمه با شیر کم چرب یا شیر بدون چربی پر کنید.

  • در ظرف را ببندید و آن را برای مدت 30 ثانیه تا 1 دقیقه تکان بدهید تا شیر داخل آن به مقدار زیادی کف کند. سپس در ظرف را بردارید و شیر را برای مدت 30 ثانیه داخل مایکروفر داغ کنید. فومی که با این روش درست می‌کنید تنها برای مدت چند دقیقه دوام می‌آورد.

  • اگر دستگاه اسپرسو ندارید، یا دستگاه اسپرسو شما لوله بخار ندارد، می‌توانید با گرم کردن شیر داخل مایکروفر یا روی گاز، و با کمک یک همزن یا دستگاه مخصوص درست کردن فوم شیر، کف درست کنید.

  • کافیست آنقدر با همزن یا دستگاه شیر را هم بزنید، تا فوم درست بشود. شما می‌توانید با این روش مقدار خیلی زیادی فوم درست کنید، اما بافت فومی که با این روش درست می‌شود نسبت به فومی که با لوله بخار درست می‌شود، حباب‌های بیشتری دارد.

نحوه درست کردن لایه‌های کاپوچینو

  • شاید به نظرتان عجیب باشد، اما قبل از هر کاری باید شیر جوش را به آرامی روی کانتر آشپزخانه بکوبید. انجام دادن این کار باعث می‌شود که هرچه حباب داخل فوم شیر وجود دارد بترکد و یک فوم براق و لطیف باقی بماند. قبل از اینکه فوم را داخل لیوان کاپوچینو بریزید، شیر جوش را کمی بچرخانید تا شیر داغ و فوم از هم جدا بشوند.

  • اگر قهوه اسپرسو را مستقیما داخل لیوان کاپوچینو درست نکرده‌اید، در این مرحله باید آن را داخل لیوان بریزید. به طور کلی، اگر لیوانی که قصد دارید کاپوچینو را در آن سرو کنید کوچک است از یک شات یا 30 میلی لیتر اسپرسو، و اگر لیوانی که قصد دارید کاپوچینو را در آن سرو کنید بزرگ است از دو شات یا 60 تا 80 میلی لیتر اسپرسو استفاده کنید.

  • سعی کنید قبل از ریختن قهوه و شیر داخل لیوان کاپوچینو، لیوان را داغ کنید تا قهوه و شیر خیلی زود سرد نشوند.

  • لیوانی که قهوه اسپرسو در آن است را با یک دست خود نگه دارید و آن را کمی خم کنید، و با دست دیگر خود به آرامی شیر داغ را در مرکز لیوان بریزید. همانطور که شیر را داخل لیوان کاپوچینو می‌ریزید، گه گاهی لیوان را کمی تکان بدهید، به این ترتیب مقداری از فوم شیر به بافت قهوه اسپرسو نفوذ می‌کند. سپس هرچه سریع‌تر کاپوچینو را سرو کنید.

  • اگر دوست ندارید که شیر داغ و فوم را به شکل هم زمان داخل قهوه بریزید، می‌توانید با استفاده از یک قاشق بلند فوم را نگه دارید و اول شیر داغ را داخل لیوان کاپوچینو بریزید. سپس قاشق قاشق فوم را روی کاپوچینو بریزید و آن را سرو کنید.

  • ۹۹/۰۱/۱۴
  • سرآشپز

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی