لواش یک واژه ارمنی است و خاستگاه این نان نیز متعلق به ارمنستان است و این کشور نیز نان لواش را بهعنوان میراث فرهنگی و معنوی کشورش در یونسکو ثبت کرد و ایران درخواست میراث مشترک داد.
مواد لازم
- 1 پیمانه آرد گندم
- 3 قاشق غذاخوری روغن مایع
- آب به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- کنجد، تخم کتان و یا سیاه دانه به میزان لازم (در صورت تمایل)
دستور العمل
ابتدا نمک را به آرد اضافه کرده و هم بزید تا با هم به خوبی مخلوط شود. در صورت تمایل میتوانید تخم کتان یا سیاه دانه و یا کنجد را به آرد اضافه کرده و مخلوط کنید.
سپس روغن مایع را به آرد اضافه کرده و با دست شروع به هم زدن و ورز دادن خمیر کنید.
در حین اینکه مخلوط آرد و روغن را ورز میدهید، کمکم آب را به خمیر اضافه کرده و آن قدر خمیر را ورز دهید تا خمیر به دست نچسبد.
حالا خمیر را به صورت یک گلوله بزرگ در آورده و وسط ظرف کاسهای که آن را ورز میدادید قرار دهید، روی آن را با یک کیسه نایلونی بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت 15 دقیقه استراحت کند.
بعد از 15 دقیقه استراحت، مقدای روغن به خمیر اضافه کرده و از خمیر گلولههای کوچک تهیه کنید.
حالا روی یک سطح صاف مقدای آرد بپاشید و گلولههای خمیر کوچکی که تهیه کردید را به کمک وردنه باز کنید و به صورت یک نان نازک کنید.
سپس نان را درون تابهای که روی حرارت زیاد قرار داده شده است بیاندازید. توجه داشته باشید که این کار را به صورت نوبتی انجام دهید و هر بار یک نان را درون تابه بیاندازید.
اگر تمایل داشتید میتوانید مقداری روغن درون تابه بریزید، که در این صورت نان لواش روغنی خواهد شد.
هنگامی که بر روی نان حبابهای کوچک ایجاد شد، نان پخته است و باید به کمک یک انبر و یا چنگال آن را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز به خوبی پخته شود.
حالا نان لواش شما آماده است، نوش جان!
- ۹۹/۰۱/۱۴