سالاد فتوش یک سالاد بسیار خوش طعم و ساده، و پای ثابت سفره غذای مردم خاورمیانه است. مواد اولیه سالاد فتوش به شکل خیلی ریز خرد میشوند و سس آن نیز ترکیبی از آب لیمو، روغن زیتون، و انواع ادویهجات لذیذ است.
مواد لازم
- 2 عدد نان پیتا
- روغن زیتون
- ½ قاشق چایخوری سماق (و مقداری برای سس سالاد)
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
- 1 عدد کاهوی خرد شده
- 1 عدد خیار خرد شده
- 4 عدد گوجه فرنگی خرد شده
- 5 عدد پیازچه (هر دو قسمت سفید و سبز)، خرد شده
- 5 عدد تربچه (بدون برگ و ساقه)، ریز خرد شده
- ½ فنجان برگ جعفری خرد شده، بدون ساقه
- ½ فنجان برگ نعناع تازه و خرد شده (اختیاری)
مواد لازم سس سالاد فتوش
- آبلیمو تازه
- ⅓ فنجان روغن زیتون
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
- ¼ قاشق چایخوری سماق
دستور العمل
در ابتدا نان پیتا را داخل دستگاه تستر تست کنید تا برشته و ترد بشود، اما نه آنقدر که رنگ آن به رنگ قهوهای تغییر پیدا کند.
سپس داخل یک ماهیتابه بزرگ، 3 قاشق غذاخوری روغن مایع خالص را حرارت بدهید.
نان پیتا را به تکههای کوچک خرد کنید و داخل روغن زیتون گرم شده بریزید. دائما آن را هم بزنید تا خوب سرخ بشوند و رنگ آنها به رنگ قهوهای تغییر پیدا کند.
در مرحله بعدی، نمک و فلفل و سماق را به نانها اضافه کنید. بعد نان پیتا را از داخل ماهیتابه بیرون بیاورید و روی چند لایه حوله کاغذی بریزید تا روغن اضافه آنها کاملا گرفته بشود.
در یک کاسه بزرگ، کاهوی خرد شده، خیار خرد شده، گوجه فرنگی خرد شده، تربچه و پیازچه خرد شده، و سبزیجات تازه خرد شده را با هم مخلوط کنید.
برای درست کردن سس سالاد فتوش، آب لیمو ترش، روغن زیتون، و ادویهجات مورد نظر خود را داخل یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید.
سپس سس سالاد را روی سبزیجات سالاد بریزید و هم بزنید تا سس خوب به خورد سبزیجات برود.
در نهایت نان پیتای سرخ شده (و اگر دوست دارید، مقدار دیگری سماق) را روی سالاد بریزید و یک بار دیگر مواد را هم بزنید.
حالا سالاد را در بشقاب سرو کنید. نوش جان!
- ۹۹/۰۱/۱۲