رشته پلو، یکی از پلوهای اصیل ایرانی است که اغلب خانوادهها در شب عید آن را میپزند و معتقد هستند که با پختن آن سر رشته کار بدست میآید.
مواد لازم
- 500 گرم رشته پلویی
- 1 کیلوگرم برنج
- 750 گرم گوشت ماهیچه یا سردست بدون استخوان
- روغن
- 500 گرم خرما
- 250 گرم کشمش
- 1 قاشق چایخوری زعفران ساییده شده
دستور العمل
برنج را قبلا خیس میکنیم و گوشت را تکهتکه کرده و با یکی دو عدد پیاز خرد کرده و 2 تا 3 لیوان آب با حرارت ملایم میپزیم.
باید بعد از پختن 1 لیوان آب داشته باشد و در اواخر طبخ کمی نمک به آن میزنیم.
بعد گوشت را از آب خارج کرده و نصف زعفران و نصف روغن را در آبگوشت میریزیم و میگذاریم تا بجوشد.
آب نمک برنج را خالی میکنیم و برنج را در قابلمه میریزیم تا جوش آمده و کمی نرم شود.
سپس رشتهها را از هم جدا کرده و داخل برنج میریزیم تا کمی که جوشید و رشته نرم شد، آن را آبکش میکنیم.
مقداری آب ولرم روی آن میریزیم و بقیه روغن را با یک لیوان آب ته قابلمه میریزیم.
نصف برنج را در قابلمه ریخته و گوشت، خرما و کشمش را بین آن میگذاریم.
با بقیه برنج روی آن را میپوشانیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم.
عرق برنج را که گرفتیم، آبگوشت زعفرانی را روی برنج میدهیم و پلو را مثل پلوی ساده دم میکنیم.
موقع کشیدن برنج بقیه زعفران را در کمی آبجوش حل کرده و با کمی برنج مخلوط میکنیم.
روی پلو را با برنج زعفرانی میپوشانیم و کمی هم کره آبکرده روی آن میدهیم.
- ۹۹/۰۱/۱۲