هلیم یا حلیم از غذاهای سنتی منطقه خاورمیانه است که با گوشت و گندم یا بلغور یا جو پخته میشود. هلیم انواع مختلف دارد و مواد اولیهٔ آنها با یکدیگر متفاوت است.
مواد لازم
- 1 کیلوگرم گوشت سردست گوسفندی بدون استخوان
- 1 کیلوگرم گندم پوست گرفته شده
- 2 تا 3 عدد پیاز متوسط
- 250 گرم نخود در صورت تمایل
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
گوشت را (بدون اینکه خرد کنیم) میشوییم، مقداری آب روی آن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم.
بعد از جوش آمدن کف گوشت را میگیریم و پیاز خرد کرده را داخل گوشت میریزیم و حرارت را ملایم میکنیم و درب ظرف را میگذاریم تا گوشت کاملا بپزد.
توجه داشته باشید که گوشت بعد از پخت کامل 3 تا 4 لیوان آب داشته باشد.
سپس گندم را که بهتر است قبلا خیس کرده باشیم با مقداری آب و کمی نمک میگذاریم روی حرارت تا جوش بیاید.
در ضمن جوش آمدن کف آن را میگیریم و اجازه میدهیم در حرارت ملایم بپزد.
پس از پخت گندم، آن را خیلی خوب میکوبیم و از صافی عبور میدهیم تا پوست زیادی گندم گرفته شود.
سپس داخل ظرفی 4 تا 5 لیوان آب میریزیم و روی آتش میگذاریم و گندم را گاهی به هم میزنیم و گندم را به تدریج که صاف میکنیم داخل آب میریزیم.
با این عمل گندم صافتر و لطیفتر خواهد شد.
گندم را گاهی به هم میزنیم و هنگامی که گوشت را کاملا پختیم، آن را خیلی خوب میکوبیم و داخل گندم آماده شده میریزیم.
حرارت باید خیلی ملایم باشد. حلیم را گاهی به هم میزنیم که ته نگیرد.
هنگامی که حلیم کاملا جا افتاد نمک آن را اندازه میکنیم.
سپس حلیم را در ظرف کشیده و روی حلیم را با روغن و دارچین تزیین میکنیم.
معمولا حلیم را با شکر سرو میکنند، لذا هنگام سرو یک ظرف شک هم در کنار حلیم قرار دهید.
در صورتی که از زودپز استفاده کنید 1 تا 1.5 ساعت پخت حلیم زمان میبرد.
- ۹۹/۰۱/۱۱