تاس کباب یکی از غذاهای ایرانی معروف است که در طبخ آن از آلو، گوشت قرمز، سیب قرمز، سیب زرد، به، دارچین، پیاز، سیب زمینی، هویج و گوجه فرنگی، استفاده میشود و این غذا را با نان و بعضا با برنج مصرف میکنند.
مواد لازم
- 2 عدد به متوسط
- 3 عدد پیاز متوسط
- 3 عدد هویج متوسط
- 250 گرم گوشت گوسفند با مقداری دنبه
- 2 عدد سیب زمینی متوسط
- 6 عدد آلو خورشتی
- نمک فلفل زردچوبه به مقدار کافی
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 2 عدد گوجه فرنگی متوسط
دستور العمل
اول یک عدد پیاز را حلقه میکنیم. فقط نازک نباشد، قطر پیاز حدود یک سانتی متر باشد.
در صورت تمایل دنبه را اول در ته ظرف میچینیم، سپس پیاز را روی دنبهها قرار میدهیم.
بعد به ترتیب گوشت خورشتی خرد شده، به، هویج و … تا مواد تمام شود و در آخر سیب زمینیها را روی مواد چیده و گوجه فرنگی حلقه شده را روی سیب زمینیها میچینیم. به این دلیل که سیب زمینیها له نشوند.
سپس نمک و زردچوبه و فلفل را روی تمام مواد پاشیده و بدون اینکه آب داخل قابلمه ریخته شود و روی شعله ملایم گاز قرار میدهیم تا دنبهها با حرارت ملایم آب شوند و طعم غذا را خوشمزه و در عین حال چربی غذا را تامین کنند.
بعد از اینکه حدود یک ربع گذشت بخار میکند و مقداری آب میاندازد.
سپس به اندازه 1 الی 2 لیوان آب ولرم روی تمام خوراک تاس کباب ریخته و دو قاشق رب را هم روی تاس کباب میریزیم و درب ظرف رو محکم میبندیم و و با شعله ملایم میگذاریم بپزد.
30 دقیقه ساعت به انتهای پخت که رسید آلو خورشتیها را خوب شستشو میدهیم تا شن نداشته باشد و روی تاس کباب ریخته و نیم ساعت دیگر میگذاریم تا آلوها هم پخته شوند.
در آخرین مراحل بعد از پخت با کفگیر مواد را در بشقاب گود چیده و با سبزی خوردن و پیاز و نون سنگک نوش جان کنید.
در این تاس کباب من آلو سیاه داشتم ریختم که رنگ خوراک را کمی تیره کرده است.
شما از آلو خورشتی استفاده کنید. میتوانید بجای آلو از لواشک آلو بین تاس کباب استفاده کنید که خیلی هم خوشمزه است.
- ۹۹/۰۱/۱۱