عدس پلو(Adas Polo) یکی از انواع پلو در آشپزی ایرانی است که به گونههای مختلفی تهیه میشود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه عدس پلو را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
- 3 پیمانه برنج
- ¾ پیمانه عدس
- 200 گرم کشمش
- 3 قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده
- 10 عدد خرما
- 1 قاشق چایخوری زعفران
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 6 عدد فیله مرغ پخته
- 1 عدد پیاز
- روغن
- نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه عدس پلو مجلسی
ابتدا برنج را بشویید و آن را در آب و مقداری نمک بخیسانید.
عدسها را خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را روی حرارت بگذارید تا بپزد اما قبل از له شدن آن را از روی حرارت بردارید.
درون تابهای کمی روغن بریزید و آن را بگذارید تا داغ شود سپس پیازهای سرخ شده را درون آن بریزید و تفت دهید. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی و نرم شدند گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنید و آنها را با هم تفت دهید.
برنجی که خیسانده بودید را درون یک قابلمه بریزید و روی آن آب بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. بعد از اینکه آب برنج جوشید آن را آبکش کنید. بعد از آبکش کردن عدس را به برنج اضافه کنید و آنها را با هم، هم بزنید و سپس دوباره به قابلمه منتقل کنید. کمی روغن روی آن بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
کره را درون یک تابه بریزید. بعد از اینکه کمی آب شد کشمشها را به آن اضافه کنید و آنها را با کره تفت دهید. خیلی از افراد کنار کشمش خرما هم میگذارند. میتوانید هسته خرما را خارج کنید و خرما را نیز با کره تفت دهید.
بعد از دم کشیدن برنج آن را به ظرف سرو منتقل کنید و روی آن را با مخلوط گوشت، خلال هویج پخته و سرخ شده، خلال پسته و بادام، کشمش و خرما تزیین کنید.
- ۹۹/۰۱/۱۰