امکان ندارد به اصفهان سفر کرده باشید و بریانی نوش جان نکرده باشید! این غذای خوشمزه نه تنها در اصفهان بلکه شهرتی جهانی دارد و بسیاری از گردشگران برای نوش جان کردن آن از سراسر ایران و جهان برای خوردن آن به این شهر تاریخی سفر میکنند.
مواد لازم
- 1 کیلوگرم گوشت سردست یا گردن که باید کمی چرب باشد و بدون استخوان
- 1 قاشق سوپخوری ادویه
- 12 تکه نان
- 50 گرم دنبه
- 100 گرم جگر سفید گوسفند
دستور العمل
ابتدا گوشت را تکهتکه میکنیم با 3 تا 4 لیوان آب و 2 تا 3 عدد پیاز خرد کرده و دنبه در حرارت ملایم میگذاریم کاملا بپزد و آب آن به خورد گوشت برود.
جگر سفید را هم با کمی آب و پیاز، کمی روغن و نمک و فلفل با حرارت ملایم بپزید. بعد از اینکه آب آن کاملا خشک شد، جگر سفید را از روی حرارت بردارید و چرخ کنید.
در اواخر طبخ کمی نمک و فلفل و 1 قاشق ادویه را با آن مخلوط میکنیم و گوشت را از روی آتش برداشته و خوب ساطوری میکنیم و با دنبه چرخ شده کاملا مخلوط میکنیم.
در این مرحله تابه را میگذاریم داغ شود و گوشت را در تابه میریزیم و آن را روی آتش میگذاریم تا گوشت به روغن بیفتد.
سپس نانها را در فر یا تابه دیگر کمی برشته میکنیم روی هر قطعه نان مقداری گوشت میگذاریم و یک قطعه نان دیگر را روی آن قرار میدهیم.
البته توجه داشته باشید که در اصفهان رسم است که کفگیر مخصوص را داغ میکنند و گوشت را برای هر نفر روی آن برشته میکنند، البته روشی که ما معرفی کردیم سادهتر و راحتتر است.
- ۹۹/۰۱/۰۹