گاناش هم مثل باتر کریم مادهای شیرین است که برای تزیین و یا پوشاندن کیک به کار میرود. بااینکه گاناش شکلاتی را میتوان با مواد اولیه محدودی درست کرد اما کاربردهای نامحدودی در شیرینیپزی دارد.
مواد لازم
- 230 گرم شکلات تختهای
- 1 فنجان خامه غلیظ(240 میلی لیتر)
دستور العمل
شکلاتهای خرد شده را درون یک کاسه پیرکس یا مقاوم در برابر حرارت بریزید.
خامه را درون یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از اینکه دیدید خامه در حال به جوش آمدن است آن را سریعا از روی حرارت بردارید و به شکلات اضافه کنید.
مخلوط را برای 2 الی 3 دقیقه هم نزنید و اجازه دهید گرمای خامه باعث ذوب شدن شکلاتها شود.
سپس با یک قاشق کوچک مخلوط را هم بزنید تا خامه و شکلات با هم ترکیب شوند و تکههای شکلات کاملا ذوب شود.
گاناش را برای 2 ساعت در دمای آشپزخانه قرار دهید تا خنک و غلیظ شود.
میتوانید گاناش را درون یخچال بگذارید تا سریعتر خنک شود ولی این کار ممکن است بافت یکدست آن را خراب کند به همین دلیل باید هرچند دقیقه یک بار مخلوط را از یخچال بیرون بیاورید و هم بزنید تا کاملا خنک شود.
وقتی گاناش کاملا خنک شد میتوانید با قاشق یا قیف و ماسوره کیک و دسر مورد نظرتان را تزیین کنید. اگر دوست داشته باشید میتوانید با همزن برقی گاناش را برای 4 الی 8 دقیقه هم بزنید تا رنگ آن روشن شود و پف کند و فرم بگیرد.
- ۹۹/۰۱/۰۸