باقالی پلو با ماهیچه از غذاهای لذیذ و مجلسی ایرانی است. جالب است بدانید که این غذا از دوران صفویه رایج شده و در آن زمان خوراک محبوب پادشاهان و دربار بوده است.
مواد لازم
- ماهیچه گوسفندی 350 گرم
- زعفران دم کرده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- پیاز 2 عدد متوسط
- 4 پیمانه برنج
- باقالی تازه
- شوید تازه
طرز تهیه باقالی پلو با شوید تازه
- برای تهیه باقالی پلو(Baghali Polo) با ماهیچه ابتدا ماهیچهها را خوب بشویید و آبکش کنید تا آب آنها خشک شود.. پیازها را هم به صورت خلالی خرد کنید. یک تابه بردارید و پیازها را با مقداری کره تفت دهید.
- سپس ماهیچهها را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن آنها را برگردانید. 2 حبه سیر را خرد کنید و همراه مقداری فلفل سیاه و کمی زردچوبه و چوب دارچین به گوشت اضافه کنید.
- به اندازهای که آب روی ماهیچهها را بپوشاند به قابلمه آب اضافه کنید و اجازه دهید، ماهیچهها آرام آرام بپزند. برای پخت ماهیچهها به زمانی حدود 3 ساعت احتیاج دارید.
- حین پخت اگر لازم بود مقداری آب جوش مجددا به قابلمه اضافه کنید.
- در کاسهای برنج را همراه نمک، به مدت 6 تا 8 ساعت خیس کرده و هنگام پخت آب آن را خالی کنید.
- در قابلمه ای آب را جوش آورده و برنج را همراه باقالی داخل آب جوش بریزید و به مدت 12 تا 15 دقیقه بجوشانید. (کف روی آن را بگیرید و دور بریزید)
- بعد از مغز پخت شدن برنج و باقالی، آنها را در آبکش بریزید.
- در قابلمه مقداری روغن ریخته و سپس کف قابلمه را با نان لواش بپوشانید و مقداری مخلوط برنج باقالی روی آن بریزید، سپس شوید اضافه کنید.
- این روند را همینطور ادامه دهید تا برنج و شوید تمام شود.
- درب قابلمه را بگذارید. زمانی که بخار آن بلند شد، کره آب شده را روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا دم بکشد.
- در نهایت برنج را بر روی دیس کشیده و ماهیچهها را در اطراف باقالی پلو قرار دهید.
- ۹۹/۰۱/۰۸