کیک ماربل یا همان کیک دو رنگ، از ترکیب دو نوع از خوشطعمترین مزههای دنیا، یعنی طعم شکلاتی و وانیلی درست میشود. ظاهر این کیک شبیه به سنگ مرمر است و طعم ترکیبی جذابی دارد.
مواد لازم
- 2 پیمانه آرد شیرینی پزی
- 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- ½ قاشق چای خوری نمک
- 1 پیمانه کره (در دمای اتاق)
- 1 پیمانه شکر
- 2 عدد تخم مرغ کامل
- 4 عدد زرده تخم مرغ
- ½ قاشق چای خوری وانیل
- 100 گرم شکلات تلخ خرد شده
- 700 گرم خامه قنادی برای تزیین کیک
دستور العمل
فر را از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت (یعنی معادل 180 درجه سانتی گراد) روشن کنید تا گرم شود.
مایع کیک را میتوانید در دو قالب کوچک یا یک قالب بزرگ بریزید. قالب کیک را با روغن کمی چرب کنید و آرد بپاشید.
در یک کاسه بزرگ، آرد، بیکینگ و نمک را با هم مخلوط کنید و الک کنید.
کره که در درجه حرارت اتاق بوده است را درون یک کاسه بزرگ بریزید و به مدت 1 دقیقه آن را با سرعت مخلوط کن زیاد هم بزنید. هنگامی که بافت کره نرم و یکدست شد، شکر را به آن اضافه کنید.
برای مدت ۳ الی ۴ دقیقه مواد را با سرعت زیاد مخلوط کنید تا بافت آن نرم و پفکی بشود. هر چند ثانیه یک بار، با استفاده از یک قاشق پلاستیکی مخصوص آشپزی، موادی که به دیواره کاسه چسبیدهاند را جدا کنید.
یادتان باشد که اگر دمای کره به اندازه کافی گرم نباشد، به خوبی با شکر ترکیب نمیشود و گلوله و گلوله میشود.
سرعت مخلوط کن را کم کنید و 1 عدد تخم مرغ کامل را به مخلوط کره و شکر اضافه کنید. پس از اضافه کردن تخم مرغ، 1 عدد تخم مرغ باقی مانده و 4 زرده تخم مرغ را هم زمان به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید.
سپس وانیل را به مواد کیک اضافه کرده و با سرعت متوسط هم بزنید. با این کار هوا در خمیر کیک به دام میافتد تا بافت کیک شما سبک و پفکی بشود.
بسیار مهم است که دمای مواد اولیه، دمای اتاق باشد. چون در غیر این صورت به طور کامل با هم ترکیب نمیشوند و بافت خمیر کیک شما گلوله گلوله میشود.
سرعت مخلوط کن را روی کم تنظیم کرده، و یک سوم مواد خشک را هم بزنید. سپس یک سوم فنجان از مخلوط کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید. بعد یک سوم باقی مانده از مواد خشک و یک سوم فنجان باقی مانده از مخلوط کره را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید. در این حالت بافت خمیر کیک شما غلیظ میشود.
بسیار مهم است که مواد را بیش از حد با هم مخلوط نکنید، به همین دلیل وجود چند گلوله کوچک در بافت خمیر کیک طبیعی است. اما نباید گلولههای بزرگ در بافت خمیر وجود داشته باشند.
در این مرحله شکلات تلخ را درون یک کاسه ایمن در برابر حرارت مایکروویو بریزید. شکلاتها را برای مدت 20 ثانیه در مایکروویو گرم کنید تا کاملا ذوب بشوند. سپس آن را در 1 فنجان خمیر کیک بریزید و هم بزنید و کنار بگذارید. با این کار خمیر شکلاتی مورد نیاز برای درست کردن کیک دو رنگ را آماده میکنید.
بعد خمیر ساده را داخل قالب بریزید و خمیر شکلاتی را قاشق قاشق روی آن بریزید.
سعی کنید در حدود 3 سانتیمتر فاصله بین دایرههای خمیر شکلاتی بگذارید.
یک سیخ فلزی یا چوبی یا چاقوی کره خوری را داخل یکی از دایرههای شکلاتی قرار دهید تا تقریبا به کف قالب برسد. سپس با حرکاتی دایرهای به دایرهها فرم بدهید. این کار را چند بار در قسمتهای مختلف کیک تکرار کنید تا تمام روی خمیر کیک فرم بگیرد و تزئین بشود.
کیک را برای 30 الی 40 دقیقه درون فر بگذارید. اگر از دو قالب برای پخت کیک استفاده کنید زمان پخت مقداری کم میشود.
برای اینکه مطمئن بشوید پختن کیک تمام شده است یا نه، یک خلال دندان را در مرکز کیک قرار داده و آن را بیرون بکشید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد و خمیر کیک به آن نچسبیده بود، یعنی پختن کیک تمام شده است.
فر را خاموش کنید و قالب کیک را از داخل آن بیرون بیاورید. قالب را برای مدت ۱۰ دقیقه روی یک صفحه فلزی قرار بدهید تا خوب خنک بشوند. بعد به آرامی قالب را برگردانید تا کیک از داخل آن بیرون بیاید. سپس روی آن را به سلیقه خودتان با کرم کاکائو یا خامه قنادی تزئین کنید.
- ۹۹/۰۱/۰۷