یکی از انواع آش که معمولا به عنوان نذری پخته میشود، آش شله قلمکار است که در این مقاله قصد داریم آن را به همراه ریزهکارهای آن آموزش دهیم.
مواد لازم
- 1.5 کیلوگرم سبزی آش
- 750 گرم نخود، لوبیا و عدس (مجموعا به تساوی)
- 1 لیوان برنج
- 1 کیلوگرم گوشت سر دست بدون استخوان
- 4 تا 5 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- 1 قاشق مرباخوری زردچوبه
دستور العمل
حبوبات را به جز عدس، به طور جداگانه از 24 ساعت قبل خیس کنید.
در طول خیساندن، 2 الی 3 بار آب آنها را عوض کنید.
قبل از پختن، آنها را در آبکش ریخته و برای پخت آب جدید بریزید.
برنج را نیز از 3 ساعت قبل، در مقداری آب خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.
گوشت بدون استخوان را همراه پیاز و مقداری زردچوبه ابتدا تفت داده و سپس با مقداری آب بپزید.
پس از پخت، آب آن را از طریق آبکش جدا کرده و در ظرفی بریزید.
در قابلمه ای پیاز داغ را ریخته و سپس آب قلم را به آن اضافه کنید.
گوشت و نخود را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت 4 ساعت بپزند.
حدود 40 الی 60 دقیقه پس از پخت آنها، نخود و لوبیا را اضافه کرده، در قابلمه را بگذارید تا به مدت 3 ساعت بپزند.
در یک ساعت آخر پخت آنها، عدس، ماش و برنج را به آن بیفزایید، اجازه دهید تمام مواد کاملا پخته و له شوند.
در 30 دقیقه آخر پخت، سبزی آش شله قلمکار به همراه نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
پس از گذشت 4 ساعت از پخت تمام مواد، آش را در آبکش ریخته و آب آن را در ظرفی جداگانه بریزید.
اگر گوشت شما استخوان دارد، استخوان آن را جدا کرده، سپس تمام مواد را با گوشتکوب له کرده و بکوبید.
بهتر است از گوشتکوب دستی استفاده کنید تا مواد کمی زیر دندان بیایند.
پس از کوبیدن مواد آش، آن را به همراه آب آش مجددا به درون قابلمه برگردانید. اجازه دهید تا برای 30 دقیقه دیگر بپزد.
در این زمان لازم است دائما آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
همچنین هم زدن آش کمک میکند تا آش شله قلمکار کش دار شود.
آش شله قلمکار خوشمزه شما آماده است.
آن را در ظرف مناسب سرو کرده، روی آش را با نعنا و پیاز داغ تزئین و سپس سرو کنید.
- ۹۹/۰۱/۰۷