گوش فیل یکی از انواع شیرینیهای سنتی افغانستان است و در ایران هم از این نوع شیرینی تهیه میکنند که مواد آن را زرده تخم مرغ، شیر یا ماست، روغن و خمیرمایه بیکینگ پودر تشکیل میدهند.
مواد لازم
- 3 عدد تخم مرغ
- ½ لیوان شیر یا ماست
- 5 قاشق غذاخوری روغن یا کره
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 500 گرم آرد
- نمک به مقدار لازم
- 3 لیوان شکر (جهت تهیه شربت)
- 1 لیوان آب (جهت تهیه شربت)
- ¼ لیوان گلاب (جهت تهیه شربت)
- 2 قاشق چایخوری زعفران دم شده (جهت تهیه شربت)
- ½ قاشق چایخوری آبلیمو (جهت تهیه شربت)
دستور العمل
قبل از اینکه به سراغ تهیه گوش فیل برویم، ابتدا باید شربت را تهیه کنیم برای اینکار ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
تا به جوش آمده و تمام شکر حل شود. زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از چند جوش و کمی غلیظ شدن شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
توجه داشته باشید در زمان افزودن گوش فیل شربت باید ولرم باشد.
در کاسهای ماست یا شیر، تخم مرغ ، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و خوب هم بزنید.
سپس روغن و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی تهیه شود.
روی خمیر را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 ساعت خمیر را استراحت دهید.
خمیر گوش فیل را پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید.
روغن را داغ کنید و گوش فیل ها را در روغن بیندازید تا کامل پف کند و یک طرف که برشته شد آنرا برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود.
توجه داشته باشید که حرارت متوسط باشد در غیر اینصورت گوش فیلها میسوزند.
پس از سرخ شدن گوش فیلها را به همان صورت داغ داخل شربت تهیه شده بیاندازید و پس از 5 تا 10 دقیقه از شیره خارج کنید و داخل صافی قرار دهید تا شیره اضافی اش خارج شود.
سپس روی آن را به شکل دلخواه با خلال یا پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید.
نکته مهم در سرو کردن گوش فیل این است که حتما باید خنک باشند، پس حتما آن را درون یخچال قرار دهید تا خوشمزهتر شوند.
- ۹۹/۰۱/۰۶