ماست یکی از گونههای لبنیات است که از تخمیر شیر توسط یک باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل میشود.
مواد لازم
- 1 لیتر شیر(5پیمانه)
- 1 قاشق سوپخوری ماست
دستور العمل
ابتدا شیر را میجوشانیم و میگذاریم کمی سرد شود، به حدی که دست را بسوزاند.
نکته حساس حد گرمی شیر است که باید گرمی آن را کاملا حس کند، بدون اینکه انگشت را بسوزاند.
بعد یک قاشق ماست را از کنار ظرف داخل شیر میریزیم و طرف را آهسته تکان میدهیم، تا شیر با ماست کمی مخلوط شود.
بدون آنکه آن را به هم بزنیم بعد بشقابی را روی دهانه ظرف میگذاریم و روی آن را با پارچه کلفتی مثل پتو میپوشانیم.
این کار باید بین 4 تا 5 ساعت باقی بماند تا ماست بسته شده و سرد شود، بعد روی آن را باز کرده و در جای خنگ میگذاریم تا کاملا سرد شود.
توضیح آنکه اگر ماست آب انداخت و بریدهبریده شد شیر زیاد داغ بوده و اگر ماست نبست شیر سرد بوده یا اینکه مایه ماست (1 قاشق ماست) کم بوده است.
- ۹۹/۰۱/۰۳