سس گوجه فرنگی یکی از معروفترین انواع سس است که ماده اصلی آن گوجه فرنگی است. در کنار گوجه فرنگی، گاهی از، پیاز، ریحان، نمک، روغن، سیر و دیگر انواع ادویهها استفاده میکنند.
مواد لازم
- 6 عدد گوجه فرنگی متوسط
- ½ عدد فلفل دلمه ای
- 3 حبه سیر
- 1 عدد پیاز
- 3 قاشق روغن زیتون
- 1 قاشق رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور العمل
برای شروع ابتدا پیاز و فلفل دلمهای را شسته و بعد از خرد کردن آن را درون روغن تفت میدهیم.
هنگامی که فلفل و پیاز پخته و نرم شدن، مقداری زردچوبه به آن اضافه میکنیم و مجددا مواد را تفت میدهیم.
در این مرحله رب گوجه را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا رب سرخ شود و از خامی خارج شود.
ابتدا پوست گوجه فرنگیها را بگیرید و یا گوجه فرنگی را رنده کنید و با نمک به مخلوط اضافه کنید.
مقداری گوجه فرنگیها را با مواد تفت میدهیم و سپس درب ماهیتابه را میبندیم تا گوجه فرنگی و سایر مواد خوب بپزد.
بعد از اینکه مواد به خوبی پخت آن را درون مخلوط کن ریخته و 1/3 لیوان آب اضافه میکنیم و تا زمانی پوره شود، مخلوط کردن را ادامه میکنیم.
سپس دوباره مواد را درون ماهیتابه ریخته و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا سس غلیظ شود و آب اضافه آن خارج گردد.
البته غلظت سس گوجه فرنگی به نیاز شما بستگی دارد.
این سس را به مدت 7 روز میتوانید در یخچال نگهداری کنید.
- ۹۹/۰۱/۰۳