کباب چنجه یکی از محبوبترین غذاهای گوشتی است که منشا و خاستگاه آن منطقه خاورمیانه و عمدتاً ایران است و بعدها در آسیای صغیر و در حال حاضر در سراسر جهان یافت میشود.
مواد لازم
- 500 تا 650 گرم فیله گوسفندی یا گوساله
- 150 گرم آب پیاز
- ¼ قاشق چایخوری زردچوبه
- ½ قاشق چایخوری ادویه مخلوط
- 2 حبه سیر ورقه ورقه شده
- ¼ پیمانه روغن مایع
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- ½ قاشق چایخوری زعفران دم کرده غلیظ
مواد لازم مایه مرینت دوم
- 25 گرم کره
- ⅛ قاشق چایخوری فلفل قرمز
- زعفران دم کرده اندکی
- 2 قاشق سوپخوری روغن زیتون
دستور العمل
دنده بره شسته شده را به طوب 10 سانتیمتر برش دهید.
سپس آن را به قطعاتی که هر کدام به دو دنده متصل باشند، برش بزنید.
بعد گوشت هر قطعه را تا نیمه آن از استخوان جدا کنید.
ابتدا گوشت را به قطعات کوچکی ببرید و در کاسه ای بریزید.
در کاسه کوچکی آب پیاز، زردچوبه، ادویه مخلوط، سیر ورقه شده، روغن زیتون یا روغن مایع کمی نمک، فلفل سیاه و محلول زعفران را با هم مخلوط کنید.
دقت کنید نمک را خیلی کم استفاده کنید،زیرا نمک کبابهایی که از گوشت قرمز تهیه میشوند باید در اواخر کباب زدن اضافه شود.
نمک، آبِ گوشت را خارج کرده و رنگ گوشت را تغییر میدهد، گوشت را تیره و سفت میکند و به همین دلیل آن را باید در اواخر طبخ کباب اضافه کرد.
مخلوط به دست آمده را روی گوشتها بریزید و خوب زیر و رو کنید.
سپس آن را در طرف بگذارید و برای یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد و مزهدار شود.
آتش زغال را آماده کنید.
طرف را از یخچال خارج کرده، تکههای گوشت را به سیخ بکشید.
در تابهای کوچک کره، روغن زیتون، فلفل قرمز و نمک را به مقدار لازم با هم مخلوط کرده و گرم کنید.
اندکی از محلول زعفران را هم اضافه کنید.
سیخهای کباب را روی آتش زغال قرار داده و اواسط کباب کردن، به وسیله قلم مو مقداری از مخلوط آماده شده را روی کبابها بمالید.
کباب چنجه را با کته، به عنوان کته کباب یا با چلوی زعفرانی همراه با کره زعفرانی، سماق و گوجه فرنگی کباب کرده، سبزی خوردن، سالاد فصل، دوغ و سایر مواد مورد علاقهتان سرو کنید.
در صورت تمایل گوشت را از شب قبل مزهدار کنید.
پیاز نازک خلال شده را جایگزین آب پیاز کنید و پیاز را کمی نمک بزنید.
به اندازه دو قاشق سوپ خوری ماست ساده به آن اضافه کرده و بعد سایر مواد گفته شده را اضافه کنید.
مراحل کار نیز طبق دستورالعامل فوق انجام دهید.
- ۹۹/۰۱/۰۲