شیرینی نخودچی یک شیرینی ایرانی با بافتی نرم و پودری است که در دهان آب میشود و بیشتر در ایام عید نوروز مصرف میشود.
مواد لازم
- ½ پیمانه روغن جامد
- ¾ پیمانه شکر شیرینی پزی، الک شده
- 1 قاشق چایخوری پودر هل
- ½ قاشق غذاخوری گلاب
- ¾1 پیمانه آرد نخودچی مرغوب
- 2 الی 3 قاشق غذاخوری پودر پسته
دستور العمل
روغن، شکر، هل و گلاب را در کاسهای ترکیب کنید. با استفاده از همزن دستی، 2-3 دقیقه این ترکیب را مخلوط کنید تا سبک و کرمی شود.
آرد نخودچی را درون کاسه ریخته و به مدت 1 دقیقه با دور کم همزن این ترکیب را هم بزنید تا خمیر دیگر چسبنده نباشد.
روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید و خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا راحتتر بتوان با آن کار کرد. این خمیر بسیار لطیف و ترد است.
روی ظرف را سلفون بکشید و بگذارید خمیر برای 2 ساعت در دمای آشپزخانه بماند.
فر را از قبل با 300 درجه فارنهایت گرم کنید و سینی مخصوص پخت را با کاغذ روغنی بپوشانید.
خمیر را روی یک سطح که آرد پاشیدهاید باز کنید. ضخامت خمیر باید حدود 2 سانتیمتر باشد و سپس خمیر را با کاتر شیرینی پزی برش بزنید. شیرینیها را به فاصله 2 سانت از هم روی سینی بچینید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا خمیر تمام شود.
کمی پودر پسته روی هر شیرینی بریزید.
سینی را در طبقه وسط فر و برای 15 الی 20 دقیقه قرار دهید تا رنگ شیرینیها طلایی شود.
شیرینیها را از داخل فر دربیاورید و اجازه دهید تا خنک شوند. سپس آنها را در ظرف مورد نظر بچینید. دقت داشته باشید که بافت این شیرینی بسیار نرم است و ممکن است هنگام جابجایی شکل خود را از دست بدهند.
- ۹۹/۰۱/۰۲