آلبالوپلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. این غذا بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه میشود ولی درست کردن آن از اغلب غذاهای مجلسی سادهتر است.
مواد لازم
- 1 کیلوگرم برنج
- 2 کیلوگرم آلبالو
- 2 کیلوگرم شکر
- 1 عدد مرغ
- 200 گرم روغن
- 1 قاشق مرباخوری زعفران ساییده
- 50 گرم خلال پسته
- 50 گرم خلال بادام
دستور العمل
برنج را خیس کرده و همزمان هسته آلبالو را بگیرید و شکر را روی آلبالو بریزید.
ظرف آلبالو (بهتر است لعابی باشد) روی حرارت قرار میدهیم تا جوش بیاید، بطوریکه بعد از جوش آمدن 15 تا 20 دقیقه تقریبا روی حرارت بماند.
برای تهیه آلبالو پلو لازم نیست شربت قوام بیاید و تنها کافیست کمی غلیظ بشود.
مربا را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کاملا سرد شود.
مرغ یا گوشت بره تمیز کرده را با یکی دو عدد پیاز و مقداری آب و کمی نمک میگذاریم بپزد بطوریکه بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد.
مرغ را تکهتکه و استخوانهای سینه و ران آنرا میگیریم. برنج را آبکش میکنیم.
آلبالو را از شربت در میآوریم شربت زیادی مربا را چند جوش میدهیم تا قوام بیاید و به مصرف شربت آلبالو میرسانیم.
3 تا 4 قاشق سوپخوری روغن را با نصف لیوان آبجوش ته قابلمه میریزیم و 1/2 برنج توی آبکش را در ته قابلمه میریزیم.
3 تا 4 قاشق از مربا را کنار میگذاریم (این مربا برای تزیین روی دیس میرسد) و بقیه آلبالو را از شربت خارج کرده و روی سطح برنج میریزیم.
نصف باقی مانده برنج را روی آلبالو میریزیم و مرغ یا گوشت بره را روی آن قرار میدهیم و با بقیه برنج روی آنرا میپوشانیم.
اطراف برنج را به شکل مخروط بالا میآوریم و خلال بادام را میشوییم یک گوشه قابلمه میریزیم و روی آن را با برنج میپوشانیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم.
درب قابلمه را میبندیم تا عرق بکند، آب مرغ یا گوشت را از صافی عبور دهید و با 4 تا 5 قاشق سوپخوری روغن آبکرده و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط میکنیم و روی سطح برنج میدهیم.
برنج را دم کنید.
توجه داشته باشید که اگر آن را بر روی شعله گاز دم کردهاید مراقب باشد شعله گاز ملایم باشد زیرا ته دیگ زود میسوزد.
- ۹۹/۰۱/۰۲