کیک توت فرنگی

مرجع دستور پخت غذاهای ایرانی و فرنگی

کیک توت فرنگی

مرجع دستور پخت غذاهای ایرانی و فرنگی

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه سمنو

 

سمنو یا سمنک، خوردنی چسبنده و شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست می‌کنند آثار قدیمی نشان می‌دهد این خاستگاه این دسر به ایران خراسان کنونی برمی‌گردد.

مواد لازم

  • 1 کیلوگرم گندم
  • 4 کیلوگرم آرد گندم

دستور العمل‌

  • گندم نقره‌ای را می‌کوبیم و یا چرخ می‌کنیم، بعد آن را در ظرفی قرار داده و مقداری آب روی آن می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم.

  •  سپس آن را از صافی رد کرده، بعد مقداری از آن را بین دو دست گرفته و خوب فشار می‌دهیم تا عصاره گندم که شیرین است کاملا گرفته شود.

  • آرد را در ظرف مناسبی می‌ریزیم و شیره گندم را به تدریج روی آن ریخته و مرتب هم می‌زنیم تا مایه کاملا صاف و رقیق شود.

  • مقدار آب شیره گندم باید تا حدی باشد که مایه را رقیق کند.

  •  بعد ظرف را روی حرارت گذاشته و مرتب هم می‌زنیم تا مایه جوش آمده و غلیظ شود.

  •  نکته حساس که باید دقت کرد این است که مایه ته نگیرد و گلوله گلوله نشود.

  •   آنقدر مایه را باید هم زد تا آب آن به کلی تبخیر شده و مایه به شکل حلوا در آید.

  •   مثل حلوا کمی سرخ می‌کنیم بدون آنکه روغن یا شکری به آن بریزیم.

  • جوانه گندم به طور طبیعی هم شیرینی و هم مقداری چربی دارد.

  •  بعد مقداری آب به تدریج داخل آرد سرخ شده می‌ریزیم و خوب هم می‌زنیم تا گلوله‌ها کاملا صاف و یکنواخت و رقیق شود.

  •  می‌گذاریم آهسته بجوشد و گاهی آن را هم می‌زنیم تا کمی غلیظ شده به شکل سمنو دربیایند.

  • سمنو را به مدت 30 دقیقه در داخل فر یا روی آتش با شعله ملایم دم کنید.

  • ۹۹/۰۱/۰۲
  • سرآشپز

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی