سمنو یا سمنک، خوردنی چسبنده و شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست میکنند آثار قدیمی نشان میدهد این خاستگاه این دسر به ایران خراسان کنونی برمیگردد.
مواد لازم
- 1 کیلوگرم گندم
- 4 کیلوگرم آرد گندم
دستور العمل
گندم نقرهای را میکوبیم و یا چرخ میکنیم، بعد آن را در ظرفی قرار داده و مقداری آب روی آن میریزیم و خوب مخلوط میکنیم.
سپس آن را از صافی رد کرده، بعد مقداری از آن را بین دو دست گرفته و خوب فشار میدهیم تا عصاره گندم که شیرین است کاملا گرفته شود.
آرد را در ظرف مناسبی میریزیم و شیره گندم را به تدریج روی آن ریخته و مرتب هم میزنیم تا مایه کاملا صاف و رقیق شود.
مقدار آب شیره گندم باید تا حدی باشد که مایه را رقیق کند.
بعد ظرف را روی حرارت گذاشته و مرتب هم میزنیم تا مایه جوش آمده و غلیظ شود.
نکته حساس که باید دقت کرد این است که مایه ته نگیرد و گلوله گلوله نشود.
آنقدر مایه را باید هم زد تا آب آن به کلی تبخیر شده و مایه به شکل حلوا در آید.
مثل حلوا کمی سرخ میکنیم بدون آنکه روغن یا شکری به آن بریزیم.
جوانه گندم به طور طبیعی هم شیرینی و هم مقداری چربی دارد.
بعد مقداری آب به تدریج داخل آرد سرخ شده میریزیم و خوب هم میزنیم تا گلولهها کاملا صاف و یکنواخت و رقیق شود.
میگذاریم آهسته بجوشد و گاهی آن را هم میزنیم تا کمی غلیظ شده به شکل سمنو دربیایند.
سمنو را به مدت 30 دقیقه در داخل فر یا روی آتش با شعله ملایم دم کنید.
- ۹۹/۰۱/۰۲