قطاب نوعی شیرینی ایرانی است. این شیرینی از معروفترین شیرینیهای سنتی شهرهای یزد و کرمان است.
مواد لازم
- 65 گرم روغن قنادی یا روغن جامد
- 65 گرم ماست
- 125 گرم آرد
- ⅛ قاشق چایخوری جوش شیرین
- ⅛ قاشق چایخوری وانیل
- پودر قند و پودر پسته به مقدار لازم برای تزیین
- روغن مایع سرخ کردنی
مواد میانی قطاب
- 70 گرم گردوی نیم کوب یا پودر بادام
- 35 گرم پودر قند
- ½ قاشق چایخوری پودر هل
- 1 قاشق چایخوری سفیده تخم مرغ یا گلاب
دستور العمل
روغن را کمی با همزن برقی بزنید تا یکدست و نرم شود.
سپس ماست، جوش شیرین و نمک را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید و آرد را اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست آید.
ممکن است آرد بیشتری لازم شود.
روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید.
گردو، پودر قند و هل را مخلوط کرده و کمکم سفیده تخم مرغ را اضافه کنید تا خمیر سفت و منسجمی به دست آید.
آن را کنار بگذارید.
سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده به ضخامت چند میلیمتر پهن کنید و با کاتر گرد حدود چند سانتی متر قالب بزنید.
با یک قاشق چایخوری از مواد میانی را در مرکز آن قرار داده و لبهها را روی هم قرار دهید تا فرم نیم دایره بگیرد.
لبهها را خوب فشار دهید و بپیچید و بعد روی یک سینی قرار دهید و آن را با نایلون بپوشانید.
روغن را داخل قابلمه کوچکی بریزید تا حداقل 5 سانتی متر از ارتفاع قابلمه پر شود.
اجازه دهید قابلمه داغ شود و قطابها را در روغن داغ به مدت 2 دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
سپس آنها را با توری از روغن خارج کنید و روی کاغذ آشپزی بگذارید و پس از سرد شدن در پودر قند بغلتانید.
در صورت تمایل روی آن کمی پودر پسته بپاشید.
- ۹۸/۱۱/۱۶