آش جو یکی از انواع آش ایرانی است که محبوبیت زیادی داشته و معمولا در روزهای سرد سال پخته میشود. در تهیه این آش از انواع حبوبات، جو، سبزی و ... استفاده میشود.
مواد لازم
- 500 گرم گوشت سردست گوسفند (دلخواه)
- 500 گرم جو پوست کنده
- 1 قاشق غذاخوری سیر داغ (دلخواه)
- 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
- 1 کیلوگرم سبزی آش پاک شده و خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، کمی شوید، برگ چغندر، اسفناج)
- روغن مایع
- 3 پیمانه لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، عدس
- 1 قاشق مرباخوری نعنا خشک
- کشک به مقدار لازم
- نمک و فلفل
- پیازداغ
دستور العمل
گوشت را همراه با پیاز و کمی فلفل کاملا بپزید. تا استخوان جدا شود.
جو را با 2 لیتر آب بپزید. آب حبوبات را خیس کرده، خالی کنید و بگذارید با مقداری آب، جوش بیاید.
وقتی به جوش آمد، شعله را خاموش و حبوبات را آبکش کنید تا نفخ آن برود.
سپس داخل یک قابلمه بزرگتر بریزید و پیاز داغ، زردچوبه و جوی کاملا پخته و حبوبات را اضافه کنید و تا نیمه قابلمه را آب بریزید و بگذارید محتویات آن بپزد.
گوشتی که به خوبی پخته شده است، همراه با آب و کمی نمک به مواد اضافه کنید. وقتی آش جوش آمد، سبزیها را اضافه کرده و شعله زیر قابلمه را کم کنید.
آش را مرتب با کفگیر هم بزنید تا ته نگیرد.
در صورت استفاده از سیر داغ، در این مرحله باید آن را کنید.
صبر کنید تا سبزیها بپزد و آش جا بیفتد.
یک ساعت آخر کشک را نیز اضافه کنید و دفعات هم زدن آش را بیشتر کنید، زیرا امکان ته گرفتن آش با ریختن کشک بیشتر میشود.
نمک آش را نیز بعد از ریختن کشک اندازه کنید. سپس آن را در ظرف مناسب ریخته و روی آن را با نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.
آش جو را میتوان بدون گوشت نیز درست کرد که سبکتر است و زودتر هضم میشود.
- ۹۸/۱۱/۱۴