مرصع پلو یا پلو نگینکار که به خاطر مخلفات درخشانی که در آن آمیخته است این نام را گرفته است. این پلو به کمک زرشک، کشمش، مربای پرتقال و انواع خلال پسته و بادام و … طراحی میشود از جمله غذاهای مجلسی به حساب میآید.
مواد لازم
- 6 پیمانه برنج
- 10 پیمانه آب
- 150 گرم زرشک
- 100 گرم کشمش
- 2 پیمانه مربای خلال پوست پرتقال
- 200 گرم کره
- 100 گرم خلال بادام
- 1 قاشق مرباخوری زعفران ساییده شده
- 100 گرم خلال پسته
- نمک
دستور العمل
برنج را با آب ولرم چند بار بشویید.
پس از شستن برنج و خالی کردن آب آن چهار پیمانه آب ولرم روی برنج بریزید و شش قاشق مرباخوری نمک اضافه کنید و بگذارید حداقل 1 ساعت خیس بخورد.
در قابلمهای 6 پیمانه آب بریزید. کره را اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
سپس برنج خیس خورده را همراه با آب آن، داخل قابلمه بریزید.
وقتی آب جوش آمد حرارت را طوری تنظیم کنید که آب برنج پس از 20 دقیقه تمام شود.
پس از اینکه آب برنج تمام شد، روی قابلمه دم کنی بگذارید و دوباره حرارت را کم کنید و بگذارید برنج دم بکشد.
اگر ته دیگ کم رنگ دوست دارید، پس از 15 تا 20 دقیقه قابلم را از روی حرارت بردارید و پلو را در دیس بکشید.
ولی اگر ته دیگه پر رنگ دوست دارید، بگذارید برنج مدت بیشتری روی حرارت بماند.
زرشک شسته شده را با کمی کره و شکر روی حرارت تفت دهید و کنار بگذارید.
مقدار برنج دم کشیده را در یک بشقاب بریزید و مقداری زعفران که از قبل آن را ساییده و دم کردهاید، روی برنج ریخته و به آرامی هم بزنید.
برنج را در دیس بکشید و با پلوی زعفرانی، زرشک، مربای پوست پرتقال، خلال بادام، خلال پسته و کشمش سرخ شده تزیین کنید.
- ۹۸/۱۱/۱۲