شله زرد یک دسر قدیمی و خوشمزه ایرانی است که بافتی سبک دارد و معمولا کم شیرین درست میشود. شلهزرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ است و روی آن را دارچین و خلال بادام و خلال پسته میریزند.
مواد لازم
- 250 گرم برنج مرغوب ایرانی
- 200 گرم گلاب
- 2 لیتر آب
- 50 گرم کره
- زعفران به مقدار لازم
- 50 گرم خلال بادام
- 600 گرم شکر
- دارچین و خلال پسته برای تزیین
دستور العمل
برنج را خوب بشویید تا حدی که آب روی برنج کاملا زلال و شفاف شود.
سپس آن را چند ساعت خیس کنید. زعفران را بسایید تا کاملا پودر شود و با مقدار کمی آب جوش داخل ظرفی بریزید و درب ظرف را بگذارید تا زعفران رنگ بگیرد.
برنج را با آب در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد.
قبل از مغز پخت شدن و لعاب انداختن برنج به هیچ وجه شکر را اضافه نکنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج نمیپزد.
پس از اطمینان از پخت برنج و لعاب انداختن آن، شکر را اضافه کنید و هم بزنید.
سپس زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
اجازه دهید شکر به خورد برنج برود و قوام بیاید.
پس از نیم ساعت آن را بچشید تا از میزان شیرینی آن مطمئن شوید.
اگر شله زرد کم بود (بسته به ذائقه افراد) میتوانید بین 100 تا 200 گرم دیگر شکر اضافه کنید.
حتما اجازه دهید تا بعد از اضافه کردن شکر بیشتر، مجددا روی حرارت باشد تا آب نیندازد.
شکر را هر از گاهی هم بزنید و سپس گلاب، کره و خلال بادام را اضافه کنید و هم بزنید.
در این مرحله شله زرد سفت بود میتوانید مقدار آب جوش اضافه کنید و یک ربع دیگر روی حرارت نگه دارید تا خوب جا بیفتد.
شله زرد باید کاملا نرم و روان باشد و آب آن از برنج جدا نباشد تا بتوانیم بگوییم شله زرد جا افتاده است.
سپس آن را در ظرفهای دلخواه سرو کنید تا در خود ظرف خنک شود. در غیر اینصورت آب میاندازد.
میتوانید شله زرد را با دارچین، خلال بادام یا پسته تزیین کنید.
- ۹۸/۱۱/۰۶