حلوا را میتوان نوعی شیرینی، دسر و یا حتی نوعی غذا معرفی کرد. این خوراکی خوشمزه با سرخ کردن آرد بدست میآید.
مواد لازم
- 500 گرم آرد سفید گندم (ترجیحا آرد سنگک)
- 2 گرم زعفران ساییده
- 1 پیمانه آب (250 میلیلیتر)
- 400 گرم شکر
- 300 گرم روغن (کره، روغن جامد و روغن مایع هر کدام 100 گرم)
- 2 قاشق چایخوری گلاب برای محلول زعفران
- ½ پیمانه گلاب
دستور العمل
ابتدا آرد را الک کنید و در تابه ای بریزید.
زعفران ساییده را با گلاب دم کنید تا رنگ، طعم و عطر زعفران خارج شود و به صورت محلول در آید.
تابه حاوی آرد را روی حرارت کم بگذارید و همزمان آب و شکر را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ضمن بو دادن و سرخ کردن آرد، شربت نیز آماده شود و به صورت سوزن جوش روی حرارت کم بماند.
دقت کنید که قوام نیاید و آماده مصرف باشد.
آرد را کنترل کنید و مرتب به هم بزنید تا بو داده شود و رنگ آن کمی تغییر کند.
تابه را از روی حرارت بردارید و آرد را از الک رد کنید و دوباره آرد الک شده را به تابه برگردانید و روی حرارت کم بگذارید.
در این مرحله روغنها را به آرد بو داده شده اضافه و آرد را سرخ کنید.
مرتب به هم بزنید و مواظب باشد آرد نسوزد.
آرد را با قاشق چوبی هم بزنید تا حرارت به دستتان منتقل نشود و تابه هم آسیب نبیند.
آرد را تا حدی سرخ کنید که به رنگ قهوهای خوش رنگ درآید.حالا تابه را از روی حرارت بردارید و یک دقیقه زمان بدهید تا کمی از حرارت آن کاسته شود.
سپس گلاب را به شربت در حال جوش اضافه کنید و طرف شربت را هم از روی حرارت بردارید و بلافاصله شربت را کم کم به آرد سرخ شده اضافه کنید.
محلول زعفران را هم جداگانه، کم کم به مواد اضافه کنید و مرتب به هم بزنید تا خوب جذب شود.
زعفران را تا حدی اضافه کنید که قرمز شود.
زمانی که حلوا از ظرف جدا شد و به صورت یکپارچه درآمد، آماده سرو کردن و تزیین است.
- ۹۸/۱۱/۰۵