لوبیا پلو یک غذای ساده است که سریع آماده میشود و طعمی شگفتانگیز دارد. لوبیا پلو غذایی سالم است که مواد تشکیل دهنده آن ترکیبی از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات پیچیده هستند.
مواد لازم
- 2 پیمانه برنج
- 1 عدد پیاز متوسط
- 400 گرم گوشت
- 400 گرم لوبیا سبز
- 2 عدد هویج متوسط (اختیاری)
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک
- فلفل
- زعفران
- زردچوبه
- روغن
دستور العمل
لوبیا سبزها را بشویید و خشک کنید. دوسر لوبیا را با چاقو جدا کنید و آنها را به اندازهای که دوست دارید خرد کنید. لوبیاهای خرد شده را با کمی روغن درون ماهیتابه سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن لوبیاها، یک عدد پیاز را پوست بکنید و ریز خرد کنید. پیاز را با کمی روغن در یک ماهیتابه تفت بدهید تا طلایی شوند. در این مرحله باید گوشت را که قبلا به مکعبهای کوچک خرد کردهاید به پیاز اضافه کنید.
گوشت و پیاز را روی حرارت متوسط کمی با هم تفت دهید. هویجها را به صورت نگینی خرد کرده و سپس لوبیاها و هویجها را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را را نیز در این مرحله اضافه کنید. رب را با مواد برای چند دقیقه تفت دهید و اجازه دهید خامی آن گرفته شود. کمی آب به مایه لوبیا پلو اضافه کرده، در ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید برای یک ساعت خوب بپزد.
برنج را قبل از پخت به مدت 1 ساعت در آب و نمک خیس کنید. درون قابلمه مناسب به مقدار لازم آب بریزید و بگذارید بجوشد. آب برنج را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا بجوشد. وقتی برنج را میخواهید آبکشی کنید یک دانه برنج را میان دو انگشت بفشارید، اطراف برنج باید نرم و مغز آن کمی خام باشد. در این زمان برنج را آبکش کنید.
از کمی نان یا سیب زمینی برای ته دیگ استفاده کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و لایههای نان یا سیب زمینی را روی آن قرار دهید. سپس برنج و مایه لوبیا پلو را لایه لایه درون قابلمه بریزید. برای خوش عطر شدن لوبیا پلو میتوانید کمی دارچین هم به آن اضافه کنید. هنگامی که لایه آخر برنج را درون قابلمه میریزید، برای خوشرنگ و خوش عطر شدن آن کمی زعفران دم کرده روی آن بریزید. در آخر کمی آب و روغن هم روی برنج بریزید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
بعد از دم کشیدن لوبیا پلو، آن را در ظرف مناسب بکشید و با سالاد شیرازی، ماست، ماست و خیار، زیتون یا ترشی سرو کنید.
- ۹۸/۱۰/۲۶
بد نیست مطلب جالبی بود