قورمه سبزی مجلسی جا افتاده و به روغن افتاده از جمله خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است. قورمه سبزی را با انواع گوشت قرمز و گوشت مرغ و لوبیاهای مختلف درست میکنند.
مواد لازم
- گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- لوبیا چیتی: ۱۰۰ گرم
- تره و اسفناج: ۲۵۰ گرم (هر کدام ۱۲۵ گرم)
- گشنیز و جعفری: ۱۵۰ گرم (هر کدام ۷۵ گرم)
- شنبلیله: ۵۰ گرم
- لیموعمانی: ۳ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه قورمه سبزی
لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آبشان را عوض کنید. برای درست کردن خورش قورمه سبزی جا افتاده ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. پیازها که سبک و طلایی شد گوشت را اضافه کنید. گوشت خورشتی را زیاد ریز نکنید. گوشت را خوب با پیاز و روغن و فلفل و زردچوبه تفت دهید. نمک را در نیم ساعت پایانی اضافه کنید تا گوشت و حبوبات خوب بپزیند. شعله گاز را کم کنید تا گوشت آرام آرام بپزد.
لوبیاهای خیس خورده را به گوشت اضافه کنید و خورش را روی شعله ملایم گاز بپزید. بعد از یک ساعت سبزی شامل گشنیز و جعفری را اضافه کنید. ۱ ساعت به پایان پخت باقی مانده سبزی قورمه شامل تره و اسفناج که جداگانه تفت دادهاید را به همراه لیموعمانی که در آب جوش کمی جوشاندهاید هم اضافه کنید.
خورش قورمه سبزی جا افتاده آب و دونش جدا نیست. برای اینکه خورش قورمه سبزی جا افتاده به روغن بیفتد در ۵ دقیقه پایانی پخت شعله را خیلی ملایم کنید تا خورش به روغن بیفتد.
نکات پخت قورمه سبزی خوش رنگ
- میدانستید عطر و بوی خوش قورمه سبزی که از سر کوچه به مشام میرسد به خاطر چیست؟ سبزی شنبلیله که البته استفاده بیش از حد از آن طعم قورمه سبزی را تلخ میکند. پس حتما باید نسبت شنبلیله را رعایت کنید.
- ادویه قورمه سبزی چیست؟ علاوه بر نمک و فلفل قرمز و زردچوبه، برای عطر و طعم بیشتر قورمه سبزی از مقدار خیلی کم تخم شنبلیله هم استفاده کنید. اما استفاده از آن به مقدار زیاد طعم قورمه سبزی را تلخ میکند. بهترین کار این است که مقدار کمی سبزی شنبلیله خشک را مثل نعنا داغ تفت دهید و در پایان پخت روی قورمه سبزی بریزید. هم بوی خورش بینظیر میشود و هم خورش به روغن میافتد.
- سبزی قورمه سبزی را زیاد سرخ نکنید که سیاه شود چون در این صورت سبزی در خورش خشک میشود و میشکند.
- سبزیهای قورمه سبزی را کاملا ریز ریز و ساطوری خرد کنید و مقداری سرخ کنید. وقتی سبزی حسابی خرد شده باشد قورمه سبزی حسابی جا میافتد و لازم نیست در این صورت سبزی را زیاد سرخ کنید. اگر سبزی حسابی ساطوری شود قورمه سبزی لعاب میاندازد و خورش حسابی جا میافتد و به روغن میافتد.
- یک روش دیگر برای به روغن افتادن قورمه سبزی این است که یک بار سبزی را خوب سرخ کنید (سبزی نسوزد و سیاه نشود) و یک مرحله دیگر سبزی تفت داده شده را با گوشت سرخ کنید.
- برای خوشمزه شدن خورش قورمه سبزی بهتر است قورمه سبزی آن را با گوشت گوسفند و قلم گوسفند درست کنید. اما در صورت تمایل از گوشت گوساله میتوانید استفاده کنید.
- از لوبیا به اندازه کم در قورمه سبزی استفاده کنید. لوبیا فقط برای تزیین خورش قورمه سبزی است.
منبع : Ghormeh Sabzi
- ۹۹/۰۱/۲۵