طرز تهیه شیر برنج قالبی با شیر برنج معمولی تفاوتی ندارد، تفاوت این دو فقط در نحوه سرو آن است. به دلیل شکل و ظاهر جذاب و متفاوت این شیر برنج از آن در مهمانیها مجالس استفاده میشود.
مواد لازم
برنج بهصورت دو پیمانه (اصولاً بهتر است برنج را بهصورت نیم دانه مصرف کنید.)
شیر تازه ۸ پیمانه (پیمانه برای خود میتوانید اندازه یک لیوان تعریف کنید.)
شکر یک پیمانه
گلاب تازه نصف پیمانه
خامه ۳/۲ پیمانه
مواد دیگر که استفاده از آنها اختیاری است مانند پودر ژلاتین یا مواد تزئینی دیگر
طرز تهیه شیر برنج قالبی
ابتدا برنج را بهاندازه کافی از چند ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید.
برنج با دو یا پیمانه آب حرارت دهید و اجازه دهید که بهصورت کامل نرم شود تا حدی که فقط نصف برنج آب در قابلمه باقیمانده باشد.
سپس شیر را اضافه کنید. شیر تا زمانی باید بجوشد که حالت غلیظ پیداکرده و اینکه درنهایت هم برنج کاملاً مغزپخت شود.
در هنگام پخت مرتب شیر برنج را هم بزنید.
سپس شکر را با نصف لیوان آب جوش در ظرف شیر برنج مخلوط کنید و مرتب هم بزنید. (مرتب به هم زدن را نباید فراموش نکنید.)
در حدود ده دقیقه آخر، گلاب را اضافه کنید و باز هم هم بزنید.
بعد از ده دقیقه، یک دمکنی بر روی درب قابلمه ببندید و آن را بر روی قابلمه قرار دهید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کاملاً آماده شود.
بعد از آماده شدن، سریعاً قابلمه را از روی اجاق بردارید و اجازه دهید که سرد شود.
اگر قصد انسجام بیشتر شیر برنج را دارید، میتوانید از پودر ژلاتین استفاده کنید. برای این کار بهتر است که مقدار سه قاشق را با آب سرد مخلوط کرده و به شیر برنج اضافه کنید.
در آخر میتوانید بعد آمادهسازی شیر برنج و قبل از سرد شدن، مقدار خامه در نظر گرفتهشده را با آن مخلوط کنید.
شیر برنج(shir berenj) آمادهشده را همانطور که هنوز داغ است، داخل قالب بریزید و بعد آنها را داخل یخچال بگذارید تا سرد شود. البته حتماً درون قالب را از قبل با کمی روغن چرب کنید. بعد از سرد شدن و شکل گرفتن، شیر برنج را از درون قالب خارج کرده و بر روی یک ظرف بریزید.
برای تزئینات آنهم میتوانید از مواد مختلف مانند میوه و دیگر مانند دارچین استفاده کنید.
- ۹۸/۱۲/۲۷