آش رشته یکی از معروفترین انواع آش در ایران است. برای تهیه این غذای خوشمزه از انواع سبزی، رشته و البته کشک استفاده میشود.
مواد لازم
- 3 لیوان خیس کرده لوبیا چیتی، نخود، لوبیا قرمز و عدس
- 1.5 کیلوگرم سبزی آش پاک کرده
- 6 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 300 گرم رشته آش
- 2 قاشق غذاخوری زردچوبه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- 2 لیوان کشک
- 6 قاشق غذاخوری پیازداغ
- 3 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- 2 قاشق غذاخوری سیرداغ
دستور العمل
حبوبات خیس کرده را کمی بجوشانید و در آبکش خالی کنید.
سپس آنها را با آب و کمی نمک بپزید.
در قابلمهای که برای این مواد گنجایش کافی دارد چهار قاشق روغن بریزید و زردچوبه را اضافه کنید. مراقب باشید زردچوبه نسوزد.
به پیاز داغ و سیر داغ (به جز آن مقداری که برای تزیین نگه داشتید) 10 لیوان آب و حبوبات پخته اضافه کنید تا جوش بیاید.
بعد از جوش آمدن آب، سبزیها را در قابلمه بریزید تا سبزتر بماند و بدون اینکه له شود، بپزد.
نمک را با احتیاط اضافه کنید زیرا ممکن است کشک و رشته آش شور باشند.
فلفل را نیز اضافه کرده و رشته را در آش بریزید و آن را با کفگیر هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند.
آب آش را اندازه کنید و اگر کم بود آب سرد اضافه کنید.
هر چند دقیقه یکبار آش را هم بزنید تا ته نگیرد و رشتهها به هم نچسبد.
حدود 20 تا 30 دقیقه طول میکشد تا رشتهها بپزند. باید مراقب بود رشتهها له نشود.
زیر آش را خاموش کرده، کشک جوشانده و گرم را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.
روی آش را با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.
- ۹۸/۱۱/۰۸